
Förfiningens återkomst
The term ”boutique hotel” has become synonymous with all and nothing – but the newly launched Stockholms Stadshotell – daringly named in Swedish and Swedish only – brings a rare and unusual hotel experience by reinstating independence, the singular vision that is what boutiques used to be about. Even though the name translates to a past Swedish phenomena of “city hotels”, true meeting places common to the 1960’s vibe in Sweden, this child of restaurateur Johan Agrell and colleagues is all about expanding on what personal choice and, yes, comfort can be about.




Hotellet innehåller en bistro, en bar, en matsal – alla utförda för att leverera Agrells oneurotiska och ja, glada matlagning till hotellgäster och besökare. Det är varmt trä, det är ohindrade möten mellan svenskt och internationellt, det är gediget utan att vara pompöst – och allt är inrymt in ett perfekt restaurerat stadspalats som balanserar mellan Södermalms mest postmoderna jättekvarter och Medborgarplatsen vinylskivor och sotarmössor.
Ett telefonsamtal från Johan Agrell var starten på Smålands återlansering. Likt en kock på jakt efter råvaror var Agrell på jakt efter nyproducerade varianter av hans älskade vintageexemplar av Småland. Ursprungligen hette stolen bara Småland, men när vi såg den i bistron blev namnet självklart. Den nya Småland är en bistrostol. Gediget byggd på landet, förfinad nog för stan.

